Hulpvragen

VIA - Hulpvragen

Probleem en vragen over opvoeding:
U maakt zich in zekere mate zorgen om uw kind. Er zijn problemen thuis, op school, of beide. Ze zijn al langer zichtbaar en er is misschien al aan gewerkt. U ziet uw kind veranderen: het gedrag is anders dan vroeger en u kent de oorzaak niet. Het is ook mogelijk dat u de oorzaak wel kent, maar niet weet hoe ermee verder te gaan en met wie.

 
Mogelijke signalen van uw kind dat er iets mis is:
onrustig en druk
weinig eetlust
slechte nachtrust
in zichzelf gekeerd, uit zich niet
wil niet naar school
onzeker en nerveus
snelle irritatie of zelfs agressief gedrag
heeft moeite met huiswerk maken

Problemen en vragen over uw eigen situatie:
Voor volwassen gelden dezelfde oorzaken van klachten als voor kinderen. We kunnen het niet bolwerken, de spanning is teveel, men eist teveel, ik zie geen oplossing, enz. De signalen zijn hetzelfde, we zijn menselijk, we hebben een nieuwe kijk nodig, een oplossing. 

Voor VIA-begeleiding is een diagnose helemaal niet nodig. Veel ouders willen liever geen diagnose of medisch dossier, waarin dat staat vermeld voor hun kind. Dat is wel handig  voor vergoedingen, maar niet nodig.

 

VIA - Hulpvragen


E-mail deze pagina

Autisme

Soms is er een diagnose en zoekt u hulp voor uw kind of voor uzelf.
VIA is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en volwassenen met Autisme Spectrum Stoornis naast ADD en ADHD.

Duidelijkheid krijgen

Duidelijkheid krijgen Het is mogelijk onderzoek te laten doen door een GZ-psycholoog en orthopedagoog. Dat kan leiden tot een diagnose en adviezen waarop latere begeleiding kan worden afgestemd.
Klik hier voor contactformulier