Ouder- of gezinsbegeleiding

VIA - Ouder- of gezinsbegeleidingHoe wordt mijn kind gelukkig?
Ouders worden in de loop van de tijd ervaringsdeskundigen in de opvoeding van hun kinderen. Ze groeien mee met hun kinderen. Dat is een natuurlijk proces dat meestal goed gaan. Toch komen er ook moeilijke en vervelende situaties voor in gezinnen.

Hoge eisen
We leven in een tijd van hoge eisen en snelheid. De omgeving is vaak van grote invloed, zowel van vrienden of vriendinnen als van de sociale media. Internet, games, facebook, YouTube e.d. spelen een belangrijke rol in de beeldvorming van jongeren.
De maatschappij stelt hoge eisen. Een goede scholing is belangrijk, een beroep dat past bij de persoon. Alle onzekerheid van de puberteit heeft zijn gevolgen voor de omgang met jongeren. 

VIA - Ouder- of gezinsbegeleiding


Psycho-educatie: puzzelstukjes maken tot een geheel 
Opvoeding moet soms een tegenwicht bieden aan de vraag van de omgeving. Daarbij is het verstandig hulp van buiten in te schakelen.
VIA biedt hulp bij alle opvoedkundige vraagstukken. Dat vraagt deskundigheid, maar ook levenservaring. Alleen met boekenkennis hoef je bij een kind niet aan te komen. Ze zien onmiddellijk de onzekerheid en het gebrek aan achtergrond en ervaring bij volwassenen. Betrokkenheid en gelijkwaardigheid zijn nodig om kinderen te kunnen helpen inzicht te krijgen in wat hen hindert en te helpen kiezen voor betere oplossingen.  E-mail deze pagina

Unieke methode bij VIA

VIA heeft een unieke manier ontwikkeld om kinderen te helpen. Handleiding voor Jezelf is onze complete methode voor psycho-educatie in de breedste zin van het woord.
Deze methode wordt dagelijks door tienduizenden hulpverleners op instituten, scholen en praktijken gebruikt. Kinderen werken er met plezier mee.
Zie: UitgavenTamTam: navigatie voor ouders en begeleiders

TamTam: navigatie voor ouders en begeleiders TamTam is een boek dat veel praktische voorbeelden bevat. De visie van VIA over opvoeden en begeleiden wordt duidelijk uitgelegd. Ouders maar ook begeleiders zullen er steun en zekerheid van krijgen over de manier van omgaan met kinderen en volwassenen. Lees verder